Digi voorbereiding voor je reis: van nummerbehoud tot handige accessories voor je telefoon

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

123NZ Reisblog

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

    Heb je al nagedacht wat je met je telefoonnummer en abonnement gaat doen als je straks op verre reis of working holiday gaat? Niet alleen jij maar ook apparaten zoals je smartphone moeten zich voorbereiden op de reis. Al valt dat hartstikke mee. Kijk maar.

    Eenmaal in Nieuw-Zeeland of welk ander land je ook heen gaat, heb je niet zoveel meer aan je Nederlandse telefoonabonnement. Ja er zijn providers die werelddekking bieden maar dat is a) altijd duurder dan een lokale SIM-kaart nemen en b) meer bedoeld voor mensen die een paar weken op vakantie gaan. Backpackers en digital nomads hebben een betere (en goedkopere) oplossing nodig.

    Nederlandse telefoonabonnement opzeggen

    BAM, een oplossing in één korte zin. En zo makkelijk is het ook. Als je eenmaal weet dat je binnen enkele maanden tot een jaar op working holiday of backpackerreis gaat, is het goed om even naar al je abonnementen te kijken.

    Heb je het allemaal nodig of kun je alvast beginnen dingen op te zeggen of af te schalen? Dat is meteen een goede methode om wat extra centjes te sparen. Doe weg wat je niet gebruikt of nodig hebt en zet het geld apart voor je reis.

    Voor je mobiele telefoonabonnement is het goed om te kijken hoe flexibel je bent in het opzeggen straks. Hoeveel maanden zit je er nog aan vast, vooral als je een lang, vast contract getekend hebt.

    Je Nederlandse nummer aanhouden als je op reis bent

    Natuurlijk wil je je Nederlandse mobiele telefoonnummer houden. Al je vrienden hebben het en je hebt vast allerlei diensten eraan gekoppeld. Gelukkig is het makkelijk en goedkoop.

    Neem voordelig SIM Only van Simyo (nu met €10 korting). Daarmee heb je de volledige controle, ook als je nog in Nederland bent. Zet aan wat je nodig hebt en zet uit wat je niet nodig hebt. Zodra je dan op reis bent, zet je via de Simyo app mobiele data uit en zet je de belminuten op het laagste niveau. Daarmee houd je voor €4 per maand je Nederlandse nummer “actief”.

    In je land van bestemming neem je dan een goedkope SIM-kaart voor reizigers of een lokale SIM Only zodat je daar ook een voordelig lokaal mobiel nummer hebt. Voor Nieuw-Zeeland zijn dit de providers om uit te kiezen, met een handig overzicht welke de goedkoopste is en waar je extra voordeel krijgt.

    En als je tussendoor in Nederland of andere Europese landen bent, zet je dingen weer aan en ben je heel voordelig weer op dat nummer bereikbaar en heb je mobiele data.

    En Whatsapp? Kan ik die met mijn oude nummer blijven gebruiken?

    Daar verandert niets aan. Deze is gekoppeld aan je Nederlandse nummer en dat verandert niet als je aan andere SIM-kaart ter plekke gaat gebruiken. Je hoeft niets te doen of te veranderen. Iedereen kan je blijven appen, zonder extra kosten voor jou of hen. No worries.

    Accessoires waar jij en je smartphone blij van worden

    Het zijn de kleine dingen die je humeur goed kunnen verpesten als je op reis gaat. Een simpel kabeltje dat weg is, een stekker die niet past, lege accu van je smartphone als je net een hele toffe foto wilt maken of een zandkorrel die je camera naar de knoppen helpt. Met onderstaande lijst ben je op dit alles voorbereid en kun je deze frustraties tijdens je reis voorkomen.

    Mapje of tasje voor al je kabels

    Als je al je kabels die je nodig denkt te hebben voor je reis naast elkaar legt, zie je goed of er dubbele bij zitten. Je kunt je dan afvragen of dat echt nodig is. Hoe vaak laad je twee apparaten via USB tegelijk op? Heb je echt drie USB-kabels met dezelfde USB-stekker nodig? Minder meenemen is altijd minder gewicht meeslepen op reis.

    Daarna kun je al je kabels het beste in een handig tasje of mapje (tas-organizer) doen zodat je alles bij elkaar houdt in je tas of rugzak. Dan raak je het niet kwijt en weet je altijd waar je moet kijken als je een kabel nodig hebt.

    Mapje voor kabels
    Zo zijn al je kabels en stekkers altijd terug te vinden in je tas

    Reisstekker/wereldstekker: altijd opladen waar je ook bent

    Op reis gaan met een reisstekker die past in de stopcontacten van het land waar je heen gaat, is handig. Maar als je reist met een voordelige wereldreisstekker, dan kun je ook je smartphone en andere gadgets opladen tijdens je tussenstop. Waar ter wereld je ook bent, op het vliegveld is altijd een vrij stopcontact te vinden.

    Reistip: kijk voor een vrij stopcontact op vliegvelden of andere openbare ruimtes ook eens bij of achter de snoep- of frisdrankautomaten.

    Het zou jammer zijn als je geen stekker voor dat specifieke land bij je hebt. Vandaar onze voorkeur voor een wereldstekker in plaats van een simpele reisstekker die voor slechts één land geschikt is. Zo heb je altijd tijdens tussenstops een passende stekker bij de hand. Ook een reis-/wereldstekker bestel je voordelig online. Dan kun je meteen alles vergelijken en de beste of juist een lichtgewicht stekker nemen.

    Heb je veel apparaten mee met een Nederlandse stekker, neem dan één reisstekker mee en een stekkerverdeeldoos. Zoiets kost praktisch niets en weegt bijna niets, maar is superhandig omdat je dan al je Nederlandse apparaten via één reisstekker kunt aansluiten.

    Powerbank: altijd opladen, zelfs onderweg

    Als je meerdaagse hikes gaat doen of als je bezorgd bent om in dunbevolkte gebieden met een lege telefoonaccu te komen zitten, is een powerbank een handig om mee te nemen. Een powerbank is eigenlijk gewoon een flinke batterij. Je laadt ze op en hebt altijd stroom bij je voor bijvoorbeeld je smartphone.
    Let bij aanschaf wel op het aantal mAh (milliampère-uur oftewel de capaciteit) van de powerbank, want een goedkope powerbank met weinig mAh laadt een smartphone maar voor een deel op. Vanaf 10.000 mAh kun je je smartphone meerdere malen volledig opladen. Goede powerbanks zijn helemaal niet duur. Je koopt al een goede powerbank voor een paar tientjes.

    Solar-lader: altijd opladen, zelfs in de wildernis

    Een lader op zonne-energie oftewel een solarlader is ideaal als je de wildernis in gaat. Nieuw-Zeeland kent veel plekken om te hiken, kamperen of dagen weg te zijn van de bewoonde wereld dus een solarlader komt daar goed van pas.

    Deze zonneladers zijn handig en makkelijk mee te nemen. En voor de prijs hoef je het niet te laten. Kijk maar eens hoe voordelig een zonnelader is.

    Loksak beschermt alles wat belangrijk is tegen water, sneeuw en zand

    Niet alleen jij wil er lekker op uit, je smartphone wil ook wel eens spelen in de sneeuw, op het strand of in het water. Alleen is je telefoon wat gevoeliger voor stof, zand en water.

    Gelukkig is er Loksak, een Amerikaanse uitvinding die je smartphone tegen bijna alle elementen beschermt. Het mag er dan uit zien als een boterhamzakje, dat is het zeker niet. Het is veel meer dan een simpel zakje, het is een complete bescherming voor je telefoon of andere mobiele apparaten die je mee op reis neemt.

    Loksak is een unieke doorzichtige verpakking die je apparatuur hermetisch afsluit en beschermt tegen water, stof, zand en allerlei micro-organismen. Het is zelfs waterdicht tot 60 meter. En je kunt je smartphone of tablet gewoon blijven gebruiken als het in zo'n Loksak zit.

    Loksak komt in verschillende maten dus voor elk mobiel apparaat dat je wilt beschermen tegen invloeden van buitenaf is er een Loksak. En ze zijn ook nog eens heel voordelig. Je kunt dus beter kiezen voor goedkope bescherming voor smartphone in plaats van straks een nieuwe phone te moeten kopen. Een nieuwe smartphone is immers vele malen duurder.

    Hoesje of bumper: altijd beschermt tegen stuiteren

    Deze accessoire lijkt misschien de minst belangrijke. Het is eigenlijk een persoonlijke keuze, of je houdt van een bumper of hoesje om je telefoon of je haat het.

    Een simpel bumpertje of hoesje is altijd fijn om te hebben, vooral als je je phone wel eens laat vallen, thuis of op reis. Zeker als je wat gehaast bent bij de tassencontrole op een vliegveld kan je telefoon nog wel eens naast de bak vliegen. En voor een paar euro heb je extra bescherming om je telefoon.

    Het voordeel van zo'n bumper is dat je je smartphone steeds een andere uitstraling kan geven. Zin in een andere kleur of patroon? Nieuw bumpertje of hoesje erom en het is meteen een heel andere phone.

    Dekt je verzekering de apparaten die je mee neemt op reis?

    Voordat je op het vliegtuig stapt om aan het mooiste reis-avontuur van je leven te beginnen, is het belangrijk om nog even je reisverzekering te checken. Niet alleen omdat je zeker moet weten of jij goed verzekerd bent, maar ook of je apparatuur gedekt is. Vooral als je meer mee neemt, dan alleen een smartphone.

    Een goede fotocamera, laptop en meer… Het tikt allemaal aan in de waarde van je bagage. Krijg je dat allemaal van je verzekering vergoedt als er iets mis gaat? Check dus de kleine lettertjes van je verzekeringspolis.

    Of kijk nog even naar de voordelige lang-op-reisverzekeringen in ons overzicht want deze dekken altijd meer en vooral langere reizen dan een standaard doorlopende reisverzekering. Backpackers en working holiday reizigers hebben immers een meer gespecialiseerde verzekering nodig.

    Klaar om op reis te gaan?

    Jij bent er klaar voor en je apparatuur is er klaar voor. Het is tijd om te vertrekken. Maar mocht je nog een vraag of tips hebben, laat het gerust weten als commentaar hieronder.

    0 0 stemmen
    Article Rating

    Nog meer informatie over:

    123NZ Reisblog

    123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes en de vele reistips. Onze bloggers wonen, werken en/of reizen regelmatig in dit schitterende land. Ga je mee van het gebaande pad af in Nieuw-Zeeland?

    123NZ is hét blog voor je reis naar Nieuw-Zeeland. Elke reiziger heeft voordeel van onze gratis tips, handige te-zien-te-doen lijstjes...

    123NZ draait op koffie

    Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
    Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

    Inschrijven
    Abonneren op
    guest
    0 Reacties
    nieuwste
    oudste meest gestemd
    Inline Feedbacks
    Bekijk alle commentaren
    Scroll naar boven