Vliegen met Emirates naar Nieuw-Zeeland: al mijn ervaringen met Emirates op rij

Martijn

Martijn

Martijn

Martijn

Alle onderwerpen in dit artikel (inhoudsopgave)

    Na de vele vluchten die ik met Emirates heb gemaakt op de route tussen Europa en Nieuw-Zeeland, is het verbazingwekkend dat ik mijn Emirates ervaringen nog niet eerder in een blogpost heb gezet. Dat gaat dus nu gebeuren zodat jij precies weet wat je van Emirates kunt verwachten op de lange route naar Nieuw-Zeeland, of waar je dan ook heen gaat.

    Emirates is een van de twee grote luchtvaartmaatschappijen uit de Verenigde Emiraten. Alle vluchten op lange afstanden gaan via hun hub-vliegveld Dubai – wat een megagrote, nieuwe en geweldige luchthaven is. De andere luchtvaartmaatschappij uit de Emiraten is Etihad Airways, welke als hub-luchthaven Abu Dhabi heeft. Lees trouwens ook mijn ervaring met Etihad Airways en hoe Abu Dhabi is als stop-over.

    Is Emirates een voordelige airline om te boeken?

    Emirates heeft afgelopen 10 jaar een ontzettende groei doorgemaakt. Ze zijn daarmee een van de belangrijkste airlines geworden op het gebied van lange vluchten, zoals naar Nieuw-Zeeland of Australië.

    De slogan van Emirates is ‘Fly Better’ en dat is met een reden. De kwaliteit die ze bieden is hoger dan bij de meeste airlines. En de prijs die je voor een vlucht met Emirates betaalt, is zeer competitief. Ze zijn niet (meer) de goedkoopste in de markt, maar ze bieden op veel route/datum-combinaties een mooie prijs aan en hun aanbiedingen zijn de moeite waard.

    Let er goed op dat als je op zoek bent naar een lage prijs om naar Nieuw-Zeeland te vliegen dat je wel appels met appels vergelijkt. Bij Emirates boek je namelijk altijd een prijs die meer inclusief is dan bij andere goedkopere airlines. Emirates biedt je namelijk:

    • Meer flexibiliteit waardoor je later voor een klein bedrag de reisdata kunt veranderen en je niet hele bedrag kwijt bent.
    • Stoelkeuze is inbegrepen. Standaardstoelen – en dat zijn er heel veel – zitten bij de prijs inbegrepen dus je betaalt niet extra voor het kiezen van je zitplaats. Alleen voor “speciale” stoelen zoals met extra beenruimte of bij de nooduitgang, betaal je extra.
    • Meer bagage is inbegrepen, tot 30 kilo kun je standaard meenemen op het laagste-tarief-ticket.
    • Er is aan boord meer keuze aan nieuwe films en series. Het Emirates entertainment system ICE is wereldberoemd door het grote scherm en de uitgebreide keuze.
    • Het eten aan boord is van goede kwaliteit en de keuze is reuze, zeker als je van tevoren een speciale maaltijd zoals vegetarisch, vegan of laag in vet besteld. En we weten allemaal het voordeel van het bestellen van een speciale maaltijd: je krijgt je eten als eerste en je weet zeker dat je keuze er is. Lekker makkelijk.

    Dit is wat je aan boord bij Emirates kunt verwachten

    Het is altijd heerlijk om aan boord van een Emirates-vliegtuig te stappen. Vanaf het moment dat je aan boord gaat, voel je je helemaal welkom. De boarding is rustig en persoonlijk.

    De stoelen van Emirates zijn comfortabel en bieden voldoende beenruimte aan lange mensen, zoals deze 1,89 meter lange reiziger.

    Gebruik Seatguru om te zien hoe de stoelconfiguratie per Emirates-vliegtuig is en om bepaalde locaties in het vliegtuig te vermijden, zoals te dichtbij de toiletten of op een plek waar reizigers altijd samenhangen.

    De verzorging tijdens de lange reis is altijd prima bij Emirates. Het eten smaakt heerlijk, zeker als je de Aziatische of Indiase vegetarische/vegan varianten van tevoren kiest.

    Maaltijd aan boord bij Emirates
    Wat je ook kiest, het eten bij Emirates smaakt prima

    Verder komt het personeel regelmatig met drankjes langs, zodat je onderweg goed gehydrateerd blijft. Ook zijn er snacks tussen de maaltijden door als je door het tijdverschil of reis trek krijgt.

    Vliegtuigen van Emirates die extra aandacht verdienen

    Een van de reden om jaren geleden voor Emirates te kiezen was het feit dat Emirates een van de eerste airlines met de Airbus A380 was. Dit supergrote toestel – met twee verdiepingen – is echt het meest comfortable toestel dat rondvliegt. Vele malen comfortabeler dan de Dreamliner 787 van Boeing.

    Alles lijkt zo langzaam te gaan in de A380 – vooral het opstijgen – maar zodra het toestel in de lucht is, kan het echte relaxen beginnen. Als je een lange vlucht gaat maken, is de A380 van Emirates een van de meest comfortabele manieren om die lange tijd door te komen. Let dus goed op het vliegtuigtype als je een boeking met Emirates maakt.

    Emirates vliegt regelmatig met de A380 van Amsterdam naar Dubai en vandaar een aansluiting met de A380 naar Nieuw-Zeeland. Als overstappunt is Dubai ontzettend chill. Bekijk deze route en de prijzen en geef jezelf een extra stukje rust door voor Emirates te kiezen.

    Emirates A380 op Auckland airport die klaar gemaakt wordt om te vertrekken
    Heerlijk comfortabel vliegen met de A380 van Emirates

    Hoe is overstappen op Dubai?

    Het maakt niet uit hoe laat of hoe vroeg je op Dubai aankomt, de luchthaven is altijd actief en levendig. De hoeveelheid winkels is ongelooflijk en alle pracht & praal schittert je tegemoet. Denk aan grote luxe autos, dure juwelen of bijzondere horloges, op de luchthaven van Dubai kijk je echt je ogen uit.

    Eettentjes zijn er ook voldoende dus als je tussen de vluchten nog trek hebt, dan vind je er altijd wat lekkers. Gebruik je Wise pinpas voor reizigers op Dubai airport en betaal voordelig in Emirati Dirham, de plaatselijke valuta. Geen zorgen over geld wisselen of welke pas te gebruiken tijdens je overstap. De Wise-kaart gaat altijd met me mee op reis, lees mijn ervaringen over deze betaalkaart voor reizigers maar eens.

    De vluchten van Emirates sluiten meestal goed op elkaar aan dus je bent nooit langer dan enkele uurtjes op Dubai airport. Heb je langer de tijd en heb je een stop-over van enkele dagen gepland in deze geweldige stad dan is dit de lijst met alle dingen die je kunt doen en zien in Dubai.

    Sheikh Zayed Road in Dubai met de typische hoge gebouwen
    In Dubai is zoveel te doen en zien | foto: Darcey (US)

    In Dubai is zo ontzettend veel te doen en te zien dat er voor iedereen wel iets tofs te vinden is.Van adrenaline-activiteiten tot meer relaxte tours of bezienswaardigheden. Ook kun je vanuit Dubai een dagtocht maken naar Abu Dhabi, een stad die ook zeer de moeite waard is.

    Vliegen naar Nieuw-Zeeland met Emirates: welke luchthaven kies je?

    Als je met Emirates naar Nieuw-Zeeland gaat – en met de A380 wilt vliegen – dan zijn er twee opties: naar Auckland of naar Christchurch.

    Met Emirates naar Auckland

    De Emirates-vlucht van Dubai naar Auckland duurt ruim 15 uur en gaat rechtstreeks. Er zijn na Dubai geen tussenstops meer.

    Auckland is de belangrijkste aankomstluchthaven voor reizigers naar Nieuw-Zeeland dus er komen veel vluchten aan, vaak ook tegelijk. Het is dan ook altijd druk bij immigratie, drukker dan op Christchurch airport. Met een uur, max 2 ben je overal doorheen en kun je met je bagage op pad om Auckland te verkennen. Check ook de tips om makkelijk en snel van het vliegveld naar Auckland centrum te komen.

    En als je Nieuw-Zeelandse reis in Auckland begint, dan is dit een handige lijst van dingen die je gezien moet hebben in deze geweldige stad.

    Met Emirates naar Christchurch

    De Emirates-vlucht van Dubai naar Christchurch duurt ruim 17 uur en gaat via Sydney, waar een korte stop gemaakt wordt om passagiers uit- en in te laten stappen. Als je op doorreis bent naar Christchurch hoef je het vliegtuig niet uit. Het is echt een korte stop in Sydney.

    Het grote voordeel van aankomen in Christchurch is dat deze luchthaven minder druk is dan Auckland. Je bent dus vele malen sneller door immigratie heen en staat voor je het weet met je bagage buiten in de frisse Zuidereiland-lucht.

    Check dit uitgebreide artikel over Christchurch: hoe je van Christchurch airport naar de stad komt, waar te slapen en wat er allemaal te doen is.

    Hoe gaat Emirates om met vertraging of calamiteiten?

    Emirates behoort tot de top airlines in de wereld en hun klantenservice is uitstekend. Bijvoorbeeld als je vluchtschema veranderd dan houden ze je goed op de hoogte en bieden je prima alternatieven als je dan toch wilt veranderen. Ook zijn de refunds erg snel als je zelf besluit om na een verandering geen gebruik te maken van het alternatief en liever je geld terug hebt.

    Lange vertraging of gestrand raken onderweg heb ik met Emirates nooit meegemaakt. Maar gezien het feit dat hun klantenservice uitstekend is en ze zich aan Europese regels houden, heb ik er vertrouwen in dat ze deze situaties net zo goed afhandelen als Etihad Airways – waar ik wel een vertraging wegens technisch mankement heb meegemaakt.

    Ga jij ook naar Nieuw-Zeeland met Emirates?

    De reden om voor Emirates te kiezen op je lange reis is simpel. Ze bieden kwalitatief meer dan de meeste airlines terwijl hun prijs voor economy niet veel hoger is dan de goedkoopste airlines en van gelijk niveau is als airlines die weer minder comfort of een minder uitgebreid pakket bieden. Emirates heeft meer inbegrepen dus zijn er (bijna) geen extra kosten. De prijs van Emirates die je ziet, is de prijs die je betaalt.

    Voor mij is de keuze dan altijd makkelijk: Emirates maakt je lange reis een stuk comfortabeler, zeker als je vliegt met de A380. Mijn eerste ervaring met Emirates in 2005 heeft er dan ook voor gezorgd dat je daarna nog vaak voor Emirates heb gekozen. Vliegen met Emirates is van een ander niveau. En op een lange reis, zoals naar Nieuw-Zeeland of Australië, is het het echt waard om met zo’n comfortabele airline als Emirates te vliegen.

    0 0 stemmen
    Article Rating

    Nog meer informatie over:

    Martijn

    Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van Aotearoa. Ook gaan mijn blogposts over het gewone leven in Nieuw-Zeeland en hoe je zaken regelt. Allemaal geschreven vanuit mijn eigen ervaring, omdat ik zelf al jaren woon & werk in Nieuw-Zeeland.

    Als creatief brein achter dit reisblog over Nieuw-Zeeland, schrijf ik graag artikelen over de meer onbekende routes en plekken van...

    123NZ draait op koffie

    Vond je dit artikel leuk of nuttig? Laat het weten door een koffie te schenken!
    Met extra cafeïne kunnen wij vol energie verder bloggen.

    Inschrijven
    Abonneren op
    guest
    0 Reacties
    nieuwste
    oudste meest gestemd
    Inline Feedbacks
    Bekijk alle commentaren
    Scroll naar boven