Nu de grens van Nieuw-Zeeland nog steeds zo goed als gesloten is, is de grote vraag van veel reizigers: wanneer kunnen we onze reis naar Nieuw-Zeeland boeken? Is het handig om te wachten of kunnen we beter nu extra voordelig boeken. Tijd om daar eens in te duiken.
De reisbubbel die Nieuw-Zeeland met Australië heeft, is inmiddels een soort klapdeur geworden. Open, dicht, open, dicht (sinds eind juli 2021 weer dicht voor 8 weken). En voor reizigers uit Nederland en België is er nog helemaal geen nieuws wanneer ze weer naar Nieuw-Zeeland kunnen reizen.
Iedereen wacht met smart op nieuws over wanneer er weer naar Nieuw-Zeeland gereist kan worden. Wist je dat we een handige blogpost hebben met alle updates rondom de grens en de COVID-maatregelen van Nieuw-Zeeland? Velen vragen zich dan ook af moeten we nu boeken of toch nog even wachten? Laten we daarom eens kijken naar de voor- en nadelen van deze vraag.
Voordelen van nu al boeken: geld besparen
Als er één ding nu zeker is, is het wel dat de prijzen in Nieuw-Zeeland laag zijn. Dat geldt voor alles waar het seizoen van invloed op is en waar men afhankelijk is van buitenlandse reizigers. Eigenlijk de hele reis- en toeristenindustrie dus.
En omdat praktisch alle auto- en camperverhuurders en airlines ontzettend flexibele voorwaarden bieden, is het zeker voordelig om nu alvast iets te boeken. Maar alleen als hetgeen dat je wilt boeken:
- Flexibele voorwaarden heeft om te annuleren of de reisdatum aan te kunnen passen
- Een lage aanbetaling heeft. Waarom zou je nu alles vooruit betalen? Kies voor de lage aanbetaling.
- De prijs ook echt laag is of de aanbieding ook echt scherp is. Vergelijk prijzen voor vliegtickets of kijk naar de laagste prijzen voor autoverhuur dan weet je welke aanbiedingen daarvoor nu te scoren zijn.
Als je nu je reis plant en voordelig de grote kostenposten kan vastleggen voor weinig, dan kun je direct beginnen met het vooruitkijken naar dit geweldige land.
Nadelen van nu boeken: geld uitgeven
Als je zelf risicomijdend bent en graag zekerheid hebt, dan kan het fijner zijn om te wachten tot er meer nieuws is wanneer reizigers Nieuw-Zeeland weer in mogen. Maar ja, dan schieten de prijzen ook meteen omhoog omdat iedereen dan zijn reisplannen in gang gaat zetten.
Redenen om nu nog niet te boeken zijn:
- Je hebt nog niet voldoende gespaard dus je kunt het geld nu niet missen.
- Je bent bang dat een organisatie of luchtvaartmaatschappij failliet gaat.
Op zich valt dat laatste best wel mee want de Coronacrisis is nu al een tijd bezig dus de zwakkere organisaties zijn al verdwenen of failliet gegaan.
Voordelen van boeken als er nieuws is: zekerheid
Het grootste voordeel dat de wachters onder ons hebben, is dat ze de zekerheid hebben dat ze ook echt kunnen reizen op de datum die ze uitkiezen. Zij hebben de zekerheid door pas te boeken als er nieuws is over de grens. Maar er zijn ook nadelen.
Nadelen van boeken als er nieuws is: misgrijpen
Zodra het nieuws bekend wordt gemaakt wanneer de grens van Nieuw-Zeeland weer opengaat, zal er zeer waarschijnlijk een run ontstaan op vliegtickets, huurauto’s en meer. Veel reizigers die het plan al hadden om naar Nieuw-Zeeland te gaan, kunnen dat plan eindelijk gaan uitvoeren.
Maar er zullen ook reizigers zijn die na al het goede nieuws uit Nieuw-Zeeland (met amper COVID-gevallen), besluiten om dat mooie, groene land ook maar eens te gaan bezoeken. De prijzen zullen dan ook meteen omhoog schieten, vooral door vraag & aanbod in combinatie met deze feiten.
- Er zijn minder auto’s en campers beschikbaar in Nieuw-Zeeland omdat de meeste verhuurders 40% tot 75% van hun vloot verkocht hebben. Alles om de crisis te kunnen overleven. Die wagens zullen ook niet meteen weer toegevoegd worden. Zo'n tekort aan huurwagens is bijvoorbeeld ook in een land als de USA zichtbaar, waar prijzen van huurauto’s gigantisch zijn gestegen.
- Er zullen vooral in het begin minder vliegtuigen naar Nieuw-Zeeland vliegen omdat niet alle airlines direct weer op volle capaciteit kunnen of mogen vliegen.
Welke aanbiedingen zijn er nu in Nieuw-Zeeland?
Met slechts een kleine aanbetaling kun je al een mooie voordelige aanbieding binnen harken. De volgende aanbiedingen en flexibele boekingsvoorwaarden voor je Nieuw-Zeeland-avontuur zijn gespot.
- Spaceships campervans zijn compacte maar heel complete campervans met kook- en slaapspullen inbegrepen, die je zeer voordelig kunt boeken.
- Travellers Autobarn heeft een collectie aan campervans waar ook camperbusjes – ideaal voor lange reizigers of iedereen die graag een camper wilt waar je in kunt staan – die je nu ook voordelig kunt boeken.
- Jucy campers zijn ook compacte campervans die goed en voordelig zijn.
- Diverse airlines bieden de garantie op bijna alle tickets dat je gratis kunt omboeken of de reis kunt veranderen. Op dit moment vliegen de volgende airlines regelmatig van en naar Nieuw-Zeeland:
- Accommodatie in Nieuw-Zeeland is te boeken met geen aanbetaling en gratis annuleren tot een paar dagen voor aankomst.
- Veel toffe activiteiten, bijvoorbeeld in Queenstown, zijn nu al voordelig te boeken en tot 24 uur voor aanvang te annuleren.
Zodra we meer aanbiedingen of flexibele opties tegenkomen, zal deze blogpost ge-update woorden.
Wanneer ga jij je plannen voor Nieuw-Zeeland uitvoeren?
De keuzen nu boeken of nog wachten, is vooral een persoonlijke keuze. Alleen jij kunt in je eigen portemonnee kijken. Maar als je het geld voor een aanbetaling op een (deel van je) reis naar Nieuw-Zeeland nu kunt missen, dan zijn is het zeker de moeite waard om zo'n goede deal te scoren.
De aanbetaling is laag en de voorwaarden zijn flexibel, dus waarom niet? Het geld zou je toch al uitgeven aan je reis en je raakt het niet kwijt. Het is een soort investering in je toekomstige reis en je helpt er de reissector in Nieuw-Zeeland mee. Niet alleen jij hebt iets om naar uit te kijken, zij hebben dat ook.
Wanneer ga jij je reisplannen concreter maken? Ga je nu boeken of wacht je liever tot er nieuws over de grens is? Laat je voorspelling over het opengaan van de grens achter als commentaar, stel een vraag of deel je reisplannen met medereizigers. We horen graag van je.